Om oss

Fotoklubben Norrköping är en klubb med anor, den bildades 1956 som en del av Järnvägarnas fritidsförbund, men har sedan dess bytt både lokaler och karaktär.

Från början var det endast anställda vid SJ som fick vara med, men när SJ förlorade monopolet blev det först möjligt för alla inom järnvägsområdet att vara med. När stadens tidigare enda allmänna fotoklubb (Norrköpings Fotoklubb) lade ner sin verksamhet blev det naturligt att låta alla intresserade vara medlemmar i vår klubb som nu ändrat namn till Fotoklubben Norrköping.

Klubben har nu cirka 30 medlemmar med stor spridning när det gäller både yrkesbakgrund och fotografiska erfarenheter. En del går med i klubben som nybörjare, för att lära sig mer om teknik eller bildskapande, medan andra vill utbyta erfarenheter eller få inspiration av att titta på andras bilder. Målsättningen är att det ska finnas något för alla, oavsett kunskapsnivå.

Fotoklubben Norrköping är ansluten till Östsvenska Fotodistriktet (ÖFD), som årligen arrangerar tävlingen Östsvenskan som flera av våra medlemmar deltagit i, och till Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF) som arrangerar tävlingen RIFO.

För studieverksamhet och möten har vi också ett samarbete med:

GDPR – behandling av personuppgifter