Aktuellt

Nytt år

Hej och god fortsättning
Jag hoppas att ni har haft en fin jul och nyår, vi har gått in i ett nytt år och en ny ”termin”.
Vi börjar Januari med lite praktiska övningar med handledning av Sigge. Syftet är att klara sig med en separat kamerablixt och diverse saker som man lätt fixar själv. Det är bra om deltagarna tar med kamera, gärna stativ, kamerablixt och gärna något föremål som motiv.
Om vi hoppar ett lite längre steg framåt så är det årsmöte 14/2 -18 klockan 18:30 i klubblokalen. Motioner till årsmötet skall vara styrelsen tillhanda senast 24/1 -18 så att de kan bifogas kallelsen till årsmötet. Maila motionerna till klubbens infomail eller min mail.  Tänk på att skriva motioner så att de kan tas beslut om dem på årsmötet med ”ja” eller ”nej”. För att ha rösträtt så skall medlemsavgiften vara betald. Plusgiro: 12 15 11-0 Medlemsavgift 350 kr/år  familjemedlem 100 kr/år.
Hälsningar
Niklas

Julavslutning

I onsdags var det julavslutning med bilder, glögg, pepparkakor och räkmacka. Det var mycket prat både om foto, bilder och annat. Kort sagt en trevlig kväll.

Förutom det ovanstående så presenterades 2017 års klubbmästare. I år så utsåg vi klubmästaren genom att räkna ihop årets placeringar i månadens bild. Som slutsegrare så hittade vi Bengt Carlsson och på delad andra plats så kom Boy och Peter H. Grattis till er alla tre och tack för ett aktivt deltagande.

Nästa år så startar vi 17/1 och kör på varannan onsdag fram till 20/6. Förslag på aktiviteter tas gärna emot.

Besök av Crelle, fotograf.

22/11 hade vi besök av Crelle, en fotograf som verkar i och omkring Norrköping. Han berättade om hur det var att jobba som frilansfotograf och steget dit. När vi började så trodde han att det skulle ta ca tre kvart att visa bilder och berätta, två timmar och en kvart senare så avslutade vi. 🙂

 

Möte 20171025

Onsdagens möte drog mycket folk vilket är kul. Niklas från Bildcompaniet hälsade på och berättade om flödet från fotograferingstillfället till färdig bild och hur man skapar rätt förutsättningar för att slutresultatet skall bli så bra som möjligt. Efter fika med fortsatt prat med Niklas så körde Björn en pecha kucha med bilder från Vinga. Jag visade lite bilder från utflykten till Roxunda och Anders visade bilder från en tur på Kinda kanal. En trevlig kväll med många intryck.

/ Niklas

Utställning Spegla

Då var helgen till enda och med den vår utställning på Knäppingsborg. Det var många besökare alla tre dagarna vi hade öppet och ett flertal visade intresse för klubben. Jag hoppas att utställningen gav mersmak även för medlemmarna i klubben och att vi aktivt fortsätter att visa upp oss för allmänheten.

/ Niklas

Klubbkväll 11/10

Klubbkvällen 11/10 gick i bildernas tecken.

Vi började kvällen med att titta igenom bilderna från bildbesömningen vi har gjort för Vimmerbys fotoklubb. Därefter körde vi vår egen månadens bild där vi hade en utökad diskussion med tankar och ideér angående bilders uppbyggnad med lite anylas av linjer, tredjedelsregeln och andra delar som hjälper till att bygga upp en bild. Efter lite fika så gav vi oss på kända fotografer och en del av deras bilder. Det blev bra prat om bilderna och vi återkopplade till den tidigare diskussionen om ”regler”. Vi konstaterade att en bild behöver inte vara bra bara för att den följer regler och att den inte behöver vara dålig för att man inte följer dem. 🙂 Det går naturligtvis bra att skapa en bild med känsla och uttryck ändå.

Resultat fotomara

Totalvinnare av vårens fotomara blev José. Här några av hans bilder från maran. Sammanlagt deltog 12 medlemmar med många bra bilder från de fem teman som fotades under dagen.

 

Förfall
Påskhare på vift
Ledande linjer
Tre

Info inför träff 10/5-17

Denna träff är ute, se mer info i program när och hur.

Tanken är att i utemiljö öva på porträttfoto, genom hjälp med fyllnadsblixt och reflexskärmar förbättra ljussättning.

Miljön är en spännande blandning av skir grönska, hundraåriga ekar och förhoppningsvis lite blommor. Platsen är ekbacken bakom Jysk vid Ingelstad.

Så inför träffen förbered genom att plugga på om Er utrustning hur man arbetar med fyllnadsblixt och extern blixt.