Aktuellt

Möte 20171025

Onsdagens möte drog mycket folk vilket är kul. Niklas från Bildcompaniet hälsade på och berättade om flödet från fotograferingstillfället till färdig bild och hur man skapar rätt förutsättningar för att slutresultatet skall bli så bra som möjligt. Efter fika med fortsatt prat med Niklas så körde Björn en pecha kucha med bilder från Vinga. Jag visade lite bilder från utflykten till Roxunda och Anders visade bilder från en tur på Kinda kanal. En trevlig kväll med många intryck.

/ Niklas

Utställning Spegla

Då var helgen till enda och med den vår utställning på Knäppingsborg. Det var många besökare alla tre dagarna vi hade öppet och ett flertal visade intresse för klubben. Jag hoppas att utställningen gav mersmak även för medlemmarna i klubben och att vi aktivt fortsätter att visa upp oss för allmänheten.

/ Niklas

Klubbkväll 11/10

Klubbkvällen 11/10 gick i bildernas tecken.

Vi började kvällen med att titta igenom bilderna från bildbesömningen vi har gjort för Vimmerbys fotoklubb. Därefter körde vi vår egen månadens bild där vi hade en utökad diskussion med tankar och ideér angående bilders uppbyggnad med lite anylas av linjer, tredjedelsregeln och andra delar som hjälper till att bygga upp en bild. Efter lite fika så gav vi oss på kända fotografer och en del av deras bilder. Det blev bra prat om bilderna och vi återkopplade till den tidigare diskussionen om ”regler”. Vi konstaterade att en bild behöver inte vara bra bara för att den följer regler och att den inte behöver vara dålig för att man inte följer dem. 🙂 Det går naturligtvis bra att skapa en bild med känsla och uttryck ändå.

Resultat fotomara

Totalvinnare av vårens fotomara blev José. Här några av hans bilder från maran. Sammanlagt deltog 12 medlemmar med många bra bilder från de fem teman som fotades under dagen.

 

Förfall
Påskhare på vift
Ledande linjer
Tre

Info inför träff 10/5-17

Denna träff är ute, se mer info i program när och hur.

Tanken är att i utemiljö öva på porträttfoto, genom hjälp med fyllnadsblixt och reflexskärmar förbättra ljussättning.

Miljön är en spännande blandning av skir grönska, hundraåriga ekar och förhoppningsvis lite blommor. Platsen är ekbacken bakom Jysk vid Ingelstad.

Så inför träffen förbered genom att plugga på om Er utrustning hur man arbetar med fyllnadsblixt och extern blixt.

Utställning Kulturnatten 2017

På årets kulturnatt kommer fotoklubben att ha öppet hus. Till denna händelse ska klubben arrangera en utställning i våra lokaler, med tema/röd tråd Norrköping. Det är säkert kul när då många besökare kan känna igen miljöerna och skapar då ett större intresse för bilderna.

Tanken är att visa bilder från hela kommunen, inte bara stadsmiljö. Samtliga medlemmar skall få möjlighet att vara med sina bilder på utställning. Minst en per deltagare ska nog få plats. Bilderna skall helst vara tagna under senare tid, vilket inte skall vara några problem då kommunen just nu är inne i ett väldigt dynamiskt skede.

Bilder skall vara monterade med ram, inte bara en passepartout, montage på styv skiva går också bra. Längsta mått på någon sida är 40cm. Ramar kan köpas billigt på flera lågprisvaruhus.

Det kan verka lång tid till hösten, men tiden går fort så börja redan nu fundera på och även ta bilder ni känner för.

Vid frågor, ta upp dem på träffarna.

 

Rapport från träff 26/4-17

Denna kväll besökte Eva Lindblad fotoklubben, yrkesfotograf och även projektledare för evenemanget Spegla. Eva visade många porträttbilder främst tagna på företag. Spännande var att se alla illustrationer för bokomslag som hon gjort till bland annat deckarböcker åt flera kända författare. Kul och intressant var att se hur kusliga och spännande episoder från böckernas handling med enkla medel skapades framför kameran.

Kvällen var välbesökt av våra medlemmar.

Spegla återkommer i höst, en helg som i hela stan handlar om fotografi. Utställningar, workshops, seminarier kommer att vara på flera platser.